SPORT-EXTRA PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ramses Sloeserwij   
donderdag, 12 september 2013 00:00

De SPORT-EXTRA lessen worden gegeven vanuit sportservice Zeist.

SPORT-EXTRA is aangepast sporten in eigen tempo en op eigen niveau voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Samen plezier krijgen en houden in bewegen, waardoor de kinderen hun motoriek en zelfvertrouwen ontwikkelen. Deze sportlessen zijn bedoeld voor kinderen die meer behoefte hebben aan structuur en duidelijkheid, zoals o.a. kinderen met een autisme spectrum stoornis (ASS) of kinderen met een andere ontwikkelingsstoornis op motorisch, sociaal en / of emotioneel gebied.

Kinderen die geen goede aansluiting vinden bij een reguliere sportvereniging, maar wel erg graag willen sporten.

Gooien en vangen is op school tijdens de gymles, bij buitenspelen, en voor veel andere sporten van belang, daarom besteden we in de lessen aandacht aan spelen met ballen, pittenzakjes en bijvoorbeeld hoepels. Daarnaast maken we gebruik van grote materialen (banken, klimrekken, grote matten) met aandacht voor ruimte en evenwicht om de ontwikkeling van de basismotoriek te stimuleren.

Het plezier in sport van kinderen is erg belangrijk. In SPORT-EXTRA is meer individuele aandacht, we sporten in een kleine groep, er zijn een sportdocente/oefentherapeute en een begeleid(st)er aanwezig.

Tijdens deze lessen staat sporten uiteraard centraal, maar er is ook aandacht voor sociale vaardigheden, zoals omgaan met winnen en verliezen, samenwerken, elkaar met respect behandelen en de spelregels naleven.

Met de groep SPORT-EXTRA willen wij kinderen met een vertraagde ontwikkeling of een beperking uitdagen om ook te komen sporten. Elke donderdag is het mogelijk om tijdens de SPORT-EXTRA les een keer vrijblijvend mee te doen.

Informatie

Wilt u meer informatie bijvoorbeeld waar, wanneer en door wie de lessen gegeven worden of wat de kosten zijn? Bekijk dan het lesrooster of neem contact op met de leidster.

Natuurlijk is het altijd mogelijk om een keer gratis mee te doen. Pas daarna beslist u of uw kind lid wordt van C.G.V. Mars.

Laatst aangepast op dinsdag, 24 mei 2016 18:37
 

Sponsors (klik op foto)

JeugdSportFonds

Agenda (klik op een dag)

Februari 2020
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

EnquĂȘte

Wat wil je nog meer?